top of page

Ontdek Nieuwpoort

In Zalige Zondagen ontdekken we een West-Vlaams gebied. Onze volgende halte: Nieuwpoort! Samen met Jörgen en Philippe gaan we op stap in de streek. Meer info over de activiteiten lees je hieronder.Nieuwpoort jouw thuishaven

Nieuwpoort is een plek waar je je thuis voelt zodra je aanmeert. Of je nu de rust, de frisse zeelucht of het groen en blauw van de polders opzoekt, gaat voor de levendigheid van de stad, of voor de historie en de maritieme sfeer komt: je voelt je welkom.


Natuurlijk Nieuwpoort

Water en Nieuwpoort zijn onlosmakelijk verbonden: de IJzer en de Noordzee stromen door de aderen en beide wateren, zoet en zilt, ontmoeten elkaar in hét kloppende hart van Nieuwpoort: de havengeul met natuurreservaat De IJzermonding.

Het zilte water voert je mee op de golven van het harde vissersleven terwijl het zoete water jou meesleurt in het hevige oorlogsverleden en de gewaagde onderwaterzetting.Westfront Nieuwpoort

Het interactief bezoekerscentrum Westfront onder het Koning Albert I monument brengt je het verhaal van de onderwaterzetting. De originele voorwerpen, persoonlijke getuigenissen en het prachtig uitzicht bovenop het monument maken dit bezoek onvergetelijk.De tijdelijke tentoonstelling Verstilde Stad laat je de verlammende stilte voelen van een stad en haar inwoners na een ingrijpende gebeurtenis, na een oorlog, na een crisis. De kunstenaars trachten de schoonheid uit deze verstilde emoties te verwerken in woord, muziek en beeld.


Pieter Braecke (1858 - 1938), geboren Nieuwpoortenaar, is de centrale kunstenaar-beeldhouwer in deze tentoonstelling. Hij bleef zich altijd sterk verbonden voelen met zijn thuishaven. Je vindt dan ook heel wat kunstwerken en monumenten van zijn hand in onze stad. Volg de Pieter Braecke-wandeling doorheen Nieuwpoort en beluister de podcast via de Erfgoedapp voor het volledige verhaal.


De kunstenaars die deze tentoonstelling in een modern daglicht brengen zijn niet van de minste: Berlinde De Bruyckere, Hans Op de Beeck, Nele Van Canneyt en Wannes Cappelle.


Verstilde Stad is nog te bezichtigen in Westfront Nieuwpoort t.e.m. 1 oktober 2023.


Haven van smaak

Nieuwpoort kent als grootste jachthaven van Noord-Europa én als hoofdstad van de garnaal aan de Belgische kust die onmiskenbare maritieme sfeer. In de vismijn aan de haven worden dagverse vis en garnalen geveild. Hier ervaar je nog de smaak van versheid op je bord. De vele restaurants trakteren je op een echte smaakbeleving. Met het zand tussen je tenen en de zilte smaak van de zee op je bord, beleef je de kwaliteit van Nieuwpoort pas echt.Altijd Nieuwpoort

Altijd Nieuwpoort? Nieuwpoort is een stad van vier seizoenen. Het hele jaar door verrast Nieuwpoort met kleine en grote evenementen, een weekmenu met suggesties, talrijke uitgestippelde wandelingen en zoektochten en een kwalitatief vast aanbod.Nieuwpoort, altijd en overal

Plan je bezoek aan Nieuwpoort en laat je inspireren door het aanbod op www.visit-nieuwpoort.be.

Ontvang leuke tips, activiteiten en evenementen rechtstreeks in je mailbox via onze nieuwsbrief. Schrijf je in via de website.

Via de online platformen van Facebook en Instagram ben je altijd als eerste op de hoogte van onze nieuwigheden, must do’s en lastminutewijzigingen.


Bekijk ookCommentaires


bottom of page