top of page

Op stap met Jörgen en Philippe in Nieuwpoort



Jörgen verrast z’n vader met een zalige zondag in Nieuwpoort als bedankje. Jörgen is al een paar keer verhuisd. Daarbij kon hij altijd rekenen op een extra paar handen: zijn vader Philippe. Samen hebben ze al heel wat klussen gedaan: vloeren leggen, schilderen, de zolder opknappen, de tuin inrichten, keukens installeren… Philippe is al acht jaar met pensioen, maar dankzij z’n zoon verveelt hij zich niet.



Verrassing onder het monument

Jörgen had al eens het Koning Albert I monument bezocht. Maar hij ontdekte nu ook het bezoekerscentrum Westfront onder het monument. Momenteel loopt hier de tentoonstelling ‘Verstilde Stad’. Centraal staat het werk van Pieter Bracke, een beeldhouwer uit Nieuwpoort. Daarnaast zie je werken van enkele bekende hedendaagse kunstenaars zoals Berlinde De Bruyckere, Hans Op de Beeck, fotografe Nele Van Canneyt en ook muzikant Wannes Cappelle. De monumentale boomstammen van Berlinde De Bruykere en ook de film van Hans Op de Beeck maakten indruk op Jörgen en Philippe.



Vissen is geluk en geduld hebben

Vanaf het bezoekerscentrum kan je een mooie wandeling volgen helemaal tot Nieuwpoort-bad. De promenade leidt je langs enkele mooie plekjes zoals de Vismijn met de vele vissersboten, de jachthaven en kunstwerken zoals de bekende gouden schildpad van Jan Fabre. Je kan ook de overzetboot nemen naar de overkant, naar de rechteroever van de Ijzermonding, waar je met de voetjes in het zand kan wandelen naar de vuurtoren. Maar vader en zoon gingen richting het bekende staketsel van Nieuwpoort. Daar kan je vissen met kruisnetten. Met een beetje geluk vang je visjes en krabben. Alleen moet je een beetje geduld hebben.



Tot slot

De zalige zondag in Nieuwpoort was meer dan geslaagd. Philippe was blij met de verrassing van z’n zoon. En hij leerde ook de vele troeven van Nieuwpoort kennen. Ze keren zeker nog eens terug. Jörgen beloofde ook plechtig om niet meer te verhuizen dus geen klusjes meer voor vader… hoewel…


bottom of page