top of page

Ontdek Wervik

In Zalige Zondagen ontdekken we een West-Vlaams gebied. Onze volgende halte: Wervik! Samen met Charlotte en Dirk gaan we op stap in de streek. Meer info over de activiteiten lees je hieronder.


Fietsen in Wervik


Wervik is een West-Vlaamse stad tussen Ieper en Kortrijk. Ze ligt op de grens met Frankrijk. De stad is een van de oudste in België. Je kan er verschillende fietsroutes volgen die je meenemen naar het pittoreske centrum, de grens van Frankrijk, de leieboorden en landelijke wegen.


Tabaksmuseum


Wervik is sinds jaar en dag het epicentrum van de Belgische tabaksteelt. In het Nationaal Tabaksmuseum ontdek je alle facetten van vier eeuwen rijke tabakscultuur, met de meest bizarre voorwerpen om te roken, snuiven of chiquen (kauwen), maar ook de verleidelijke reclame van weleer of de tabaksteelt te velde. Straffe verhalen over roemruchte smokkelaars geven kleur aan het intussen zo gecontesteerde krud...


Knabbelkast


Wervik en de grensstreek staan bekend voor de vele recreatiemogelijkheden en het goede leven. Maak je een fietstocht of wandeling en ben je op zoek naar een plekje waar je jouw picknickdekentje kan spreiden en even op adem kan komen? Wil je zorgeloos genieten en proeven van het lokale aanbod? Toerisme Wervik zocht enkele mooie locaties uit waar dit kan en stelde in samenwerking met de museumherberg 'In den Grooten Moriaen' 3 pakketten 'Lekker Werviks' samen:

  • Een ontbijt

  • Een picknick

  • Een hapjesbox

Kies, bestel en betaal online in enkele muisklikken, en haal je 'Lekker Werviks'-pakketje uit één van onze KnabbelKasten ©. De pakketten zijn te reserveren vanaf 1 april tot 15 november.

In de kast vind je niet enkel het lekkers maar ook alle nodige bestek, servies en een picknickdekentje (optioneel te reserveren zonder meerkost). Zelf hoef je dus niets mee te brengen: lekker praktisch en zorgeloos genieten van het moment!


De Balokken


Het 36 hectare grote recreatie-eiland De Balokken zit tussen de nieuwe en de oude Leie geklemd. Het ontstond bij de rechttrekking van een Leiemeander begin de jaren 1990, toen de rivier voor grotere schepen bevaarbaar werd gemaakt.

Wie maar niet genoeg krijgt van deze bijzondere plek, kan er zelfs blijven overnachten: in één van de knusse trekkershutjes of op het kleinschalige kampeerautoterrein. Overnachten in je eigen tent is niet toegelaten op De Balokken.


Wijndomein ravenstein


In het voorjaar van 2017 plantten Dirk en Patricia Talpe hun eerste wijnstokken aan op de zuidflank van de Amerikaberg in Kruiseke, een gehucht in Wervik. Het wijndomein is ondertussen al 9 ha groot en wordt op een ecologische en duurzame manier beheerd. Voor een intensere smaak houden ze de kwantiteit bewust beperkt. Een inspanning die loont want hun wijnen vielen al meermaals in de prijzen. Na een gepassioneerde rondleiding proef je 3 heerlijke wijnen en gunt een bedrijfsfilmpje een blik achter de schermen.


Bekijk ook

Commenti


bottom of page