top of page

Ontdek Zwevegem: wandelen en fietsen in prachtige natuur

Bijgewerkt op: 12 jun.

Aan de voet van de Vlaamse Ardennen kan je genieten van kilometerslange wandel- en fietspaden die slingeren door de natuur. Bewegen, beleven en proeven… genieten is hier nooit veraf.


Lees verder onder de foto's.


Ten Rooden Duifhuize


Rood kleuren de luikjes en dakpannen van deze eeuwenoude vierkantshoeve, een beschermd dorpsgezicht. Op deze actieve boerderij kan logeren of kamperen. In de zomer verwelkomt de pop-up Bar Provisoir je voor een hapje en een drankje.

Van 10 juli tot 15 september kan je er ook verdwalen in een reuzegroot maïsdoolhof. Dit maïsdoolhof is op bepaalde momenten toegankelijk voor mountainbikers.


Alle logies in Zwevegem kan je hier vinden.


Wandelen, fietsen en moutainbiken in en rond Zwevegem


Zwevegem is een plek om tot rust te komen dankzij de vele adembenemende landschappen en natuurgebieden waar je naar hartenlust kan wandelen en fietsen.


Orveytbos Moen


Het Orveytbos ligt langs het kanaal bossuit-Kortrijk. Het bos werd einde van de jaren ’80 aangelegd en ligt op een kleiheuvel. In het centrum van de heuvel ligt een weiland met enkele vijvers.


De ingang van dit mooie natuurgebied vind je aan het beschermde Sint-Pietersbrugje. Het brugje geeft een indruk van de vroegere breedte van het kanaal.

Op het kanaal Bossuit-Kortrijk gingen de schepen in Moen aanvankelijk even ondergronds door een tunnel van 611 meter (de Souterrain). Bij werken aan het kanaal in de jaren ’70 werd de tunnel vervangen door een open vaargeul.

Op de flanken van het kanaal Bossuit-Kortrijk groeit een 7-tal wilde orchideeën die weelderig tieren in de periode eind mei tot half juni.


Picknicken of barbecueën


In alle deelgemeenten kan je op verschillende locaties picknicken en/of barbecueën. Je kan je eigen picknickmand meenemen of een picknickpakket met lokale producten bestellen.


Meer info kan je hier vinden.


Transfo


Zwevegem Transfo is een verrassend herbestemmingsproject van een oude elektriciteitscentrale langs het kanaal Kortrijk-Bossuit. De site ademt vandaag opnieuw energie uit en is ongetwijfeld dé unieke locatie die je zoekt voor eender welke uitstap.

Je vind er een uitgebreid Avonturenpark (met onder andere hoogtouwenparcours en deathride), verschillende speelzones (voor lasershoot, softpaintball,…) , de duiktank,…

Van al het bewegen dorst gekregen? Rep je naar Zomerterras 50bar of naar de Circus Brouwerij.


Meer info kan je hier vinden.


Bekijk ook


Ontdek hier meer uitstapjes in de provincie.

bottom of page