top of page

Op stap met Lorenzo en Ricardo in Roeselare

Bijgewerkt op: 8 sep. 2022“Het is een zondag om nooit te vergeten. We zijn blij dat we ons verhaal hebben kunnen brengen en hopen dat we veel andere gescheiden koppels ermee kunnen inspireren”. Dat zijn de woorden van Ricardo en Lorenzo na de opnames van Zalige Zondagen. De heren trokken op uitnodiging van de Stad Roeselare naar Koers, Museum van de Wielersport en reden met retrofietsen de streetartroute door de stad.


Ricardo en Lorenzo zijn echte wielerfans. Maar ze hebben ook een heel speciale band, een band waar geen woord voor bestaat.


Lorenzo was samen met Stefanie en ze hebben 2 kindjes. Na hun scheiding kwam Ricardo in het leven van Stefanie. Samen kregen ze een dochtertje, Lucia. Wat voor heel veel mensen niet evident is, deden Ricardo en Lorenzo wel: hun ego opzijzetten voor het welzijn van de kinderen. Dat was natuurlijk niet gemakkelijk, maar toen Stefanie in 2018 plots overleed werd het hun redding. Want als Ricardo en Lorenzo niet waren blijven praten, zou het contact tussen de kindjes verwateren of misschien zelfs helemaal verdwijnen.


Intussen zijn Ricardo en Lorenzo goede vrienden en Ricardo wilde Lorenzo een fijne dag bezorgen. Hij stuurde daarom een mailtje naar Zalige Zondagen en het werd een fantastische dag.


De Stad Roeselare trakteerde hen op activiteiten die helemaal in het teken staan van de koers. Wat kunnen deze koersliefhebbers meer wensen?

Ricardo is de broer van profwielrenner Xandro Meurisse die bij wielerploeg Alpecin-Fenix rijdt. Hij en Lorenzo kijken daarom op een andere manier naar de koers.

Hoe? Dat vertellen ze in deze quote:


Toen Lucia, het dochtertje van Lorenzo en Stefanie, zes weken was sloeg het noodlot toe. Stefanie werd plots heel erg ziek en overleed enkele dagen later in het ziekenhuis. Er was nog even hoop dat de dokters haar zouden kunnen redden en vrienden van het koppel wilden al meteen een actie op poten zetten om centen in te zamelen voor de revalidatie en de aanpassingen aan hun huis. Dat plan hebben ze jammer genoeg nooit moeten uitvoeren. Maar het bracht Lorenzo en zijn vrienden wel op het idee om andere mensen te helpen. Lorenzo vertelt hier wat de projecten Allez Allez Eddy en BiJeVa doen:


bottom of page