top of page

Ontdek Oostende met de streetartroute The Crystal Ship

Bijgewerkt op: 12 jun. 2023

In Zalige Zondagen ontdekken we een West-Vlaamse stad. Onze tweede halte: Oostende! Samen met Joséphine en Julie gaan we op stap in de stad met de wandelroute The Crystal Ship en shoppen we tot we erbij neervallen. Meer info over deze activiteiten lees je hieronder.


The Crystal Ship

Dankzij The Crystal Ship duiken sinds 2016 jaarlijks wereldbekende en gerenommeerde kunstenaars, gigantische muurschilderingen en interventies op in Oostende. Samen vormt dit een artistiek parcours in de binnenstad en op Het Groen Lint rond Oostende. Met een gratis fiets- of wandelplan in de hand kan je op eigen houtje op pad langs alle kunstwerken.


Je ziet niet alleen tientallen reusachtige kunstwerken in alle vormen en maten, maar leert tijdens de route ook de verschillende wijken en facetten van Oostende kennen.


In de paasvakantie van 2022 werd de laatste hand gelegd aan de twaalf nieuwe werken in de stad tijdens de zevende editie.

Foto's door Jules Cesure.

'The Crystal Ship: street art tour’ is ook beschikbaar met Facebook Messenger als gids. De chatbot geeft niet enkel routeaanwijzingen, maar zorgt aan de hand van tekst, foto en video ook voor inhoudelijke info over de verschillende werken. De tour is volledig gratis en start bij het infokantoor van Toerisme Oostende vzw.


De wandelplannen zijn gratis te verkrijgen aan de balie van het Toerisme Bureau Oostende. Op de website van Oostende kun je ook gps-routes downloaden.

Shop till you drop


In Oostende komen shopaholics thuis dankzij een fijn parcours van verkeersvrije winkelstraten waardoor je ongegeneerd naar de overkant holt zodra je een coup de coeur in een etalage spot. In Oostende ook op zondag shoppen, kwestie van die dag terug de allure te geven die hij verdient. Niet nu en dan eens, maar consequent élke zondag. Zo hoef je er je agenda niet bij te halen.

Uiteraard vind je in Oostende de grote kleppers, genre H&M, Hema, Zara... Maar daar tussen verbergen zich de kleine parels die Oostende maken tot wat het is. Exclusieve boetieks zoals Pied de Poule en Lily en bijzondere kinderboetieks zoals Tutti Confetti waar kleine modebewuste Oostendenaren na lang zeuren hun eigen designoutfit krijgen.


Foodies halen hun hart op bij Kaas Haspeslagh waar perfect gerijpte kazen wachten of in de Oesterhoeve leverancier van de échte Oostendse oesters. En dan zwijgen we nog over de vele snuisteradressen zoals Corman, sinds jaar en dag dé Oostendse boekentempel.

Comments


bottom of page