top of page

Ontdek Roeselare op een retrofiets!

Bijgewerkt op: 12 jun. 2023

In Zalige Zondagen ontdekken we een West-Vlaamse stad. Onze eerste halte: Roeselare! Samen met Lorenzo en Ricardo gaan we naar KOERS., fietsen we door de stad op een retrofiets en ontdekken we de streetart in de stad. Meer info over deze activiteiten lees je hieronder.


KOERS. Museum van de Wielersport


Verwacht je aan een interactieve rit door de geschiedenis van de fiets en het wielrennen. Onder meer op het parcours: een kasseimuur van 90°, uitzonderlijke trofeeën, een Service Course volgestouwd met koersfietsen, getuigenissen van fietsfanaten, beklijvende actiebeelden en een regenboog van wielercollectiestukken.


In KOERS is de fietser koning. Je vindt er veilige fietslockers, oplaadpunten voor elektrische fietsen en douches. Het museum sluit aan op het West-Vlaams fietsknooppuntennetwerk en is het ideale vertrek- en eindpunt voor recreatieve en sportieve fietsers. Fietskaarten met routes vind je gewoon aan het onthaal.


Op pad met de retro-koersfietsen


Wil je Roeselare op een originele manier ontdekken met je groep? Dan is het retro-koersfietsverhuur zeker iets voor jullie! Ben je op zoek naar een leuke activiteit voor je vereniging, sportclub, familie of bedrijf? Of heb je nog niets gevonden voor je vrijgezellenfeest, verjaardag of teambuilding? Huur onze retro-fietsen, trek er samen op uit en beleef een onvergetelijke dag!


Streetart fietsroute


“Zeg wat u wil over Roeselare, maar niet dat men er blind is voor de magnetische kracht van street art.” Niet onze woorden, maar die van het weekblad Humo. En wie zijn wij om hen tegen te spreken? Meer nog: in 2019 werd de muurschildering Slapende vrouw van de Britse kunstenaar David Walker door de luisteraars van Radio1 verkozen tot strafste Street Art van Vlaanderen. Ontdek alle kunstige parels per fiets tijdens een tocht van 35 kilometer.Comments


bottom of page