top of page

Ontdek Roeselare: zelf de klokken luiden en op pad met de Fiat 500

Bijgewerkt op: 12 jun. 2023

In Zalige Zondagen ontdekken we een West-Vlaamse stad. Onze vierde halte: Roeselare! Samen met Denise en Linda gaan we op stap in de gemeente. Meer info over de activiteiten lees je hieronder.


Klokkentoren: ontdek het verhaal achter de klokkenluider

Het gerenoveerde museum, verrassend en zonder gelijke, laat je via gemakkelijk te betreden verdiepingen kennis maken met een jarenlange klokkencultuur. Je kan er zelf een deuntje op de beiaard spelen en een klok luiden. Het (on)rustig tikken trekt al vlug je aandacht en laat je uitkijken naar een volgende stap. Vanop de wandeling heb je een mooi zicht op de Kemmelberg, IJzertoren en Kluisberg. Gaandeweg hoor je de techniek van het samenspel van de 49 klokken. Opmerkelijk is ook dat hier met kerkelijke feestdagen en speciale gelegenheden nog steeds 4 luidklokken manueel geluid worden.Op pad met de Fiat 500

Zin om een hele of halve dag heerlijk in een oldtimer te toeren door Roeselare? Door groen en landelijk gebied, langs akkers, mooie langgevelboerderijen met jouw dakje open? Ga op pad met een Fiat 500 uit 1970. Tijdens de rit bezochten Linda en Denise o.a. Muze’um L en het Kasteel van Rumbeke.
Muze'um L


Een hedendaags museum gebouwd op de lichtmeridiaan in de Bergstraat. Een expositie bij Muze’um L – de L staat voor Licht en Landschap – ziet er op elk moment van de dag anders uit. Doordachte architectuurelementen maken van het gebouw een gigantische sculptuur, die licht en schaduw werpt op het ritme van de zon.


Kasteel van Rumbeke

Het kasteel van Rumbeke is één van de oudste renaissancekastelen in België en dateert uit de zestiende eeuw. De eerste Graaf van Vlaanderen woonde er. Het is de bakermat van Vlaanderen. Een middeleeuwse speeltuin is de droom van heel wat kleine ridders en prinsessen. Terwijl de kinderen spelen geniet jij van een lekker aperitiefje op het terras. Het restaurant en de bistro van het voormalige koetshuis en de conciërgewoning geven een indrukwekkend uitzicht op het kasteel.Bekijk ook


Commentaires


bottom of page