top of page

Op stap met Linda en Denise

Bijgewerkt op: 12 jun. 2023Denise en Linda kennen elkaar sinds de eerste kleuterklas, nu 67 jaar geleden. Ze verloren elkaar nooit uit het oog maar veel tijd voor elkaar hadden ze de voorbije 30 jaar niet. En dat willen ze nu veranderen.


“Ongelooflijk hoe snel de tijd toch gaat”, zeggen beide dames, “het lijkt alsof het gisteren was dat we samen in de kleuterklas zaten. Wat waren dat toch mooie tijden!”. Denise en Linda zijn afkomstig uit Knokke en hebben eigenlijk totaal verschillende karakters en interesses. Linda was heel haar leven naaister, Denise gaf Spaanse les. Terwijl Denise de wereld rondreisde en haar leven uitbouwde in Beveren, bleef Linda aan de kust en zorgde ze jarenlang voor haar zieke man. De momentjes die de dames samen doorbrachten waren schaars. Maar uit het oog was bij hen zeker niet uit het hart. Zo bleven ze elkaar bellen, vergaten ze nooit om verjaardagwensen over te maken en stuurde Denise van elke reis die ze maakte een planning door. Zo kon Linda haar volgen en ging ze, dankzij de bijhorende foto’s, een beetje mee op vakantie.

Na het overlijden van de man van Linda en de terugkeer van Denise naar haar roots, besloten de dames om weer meer samen op pad te gaan. Met dank aan de man van Denise, die de twee met plezier samen op uitstap ziet vertrekken. “Toen kwam corona”, vertellen ze, “en moesten we onze plannen weer opbergen. Maar we bleven niet bij de pakken zitten en intussen trokken we samen al een weekje naar Spanje. En we hebben nog grootste plannen: samen naar Peru. Dat zou toch fantastisch zijn? Maar nu eerst genieten van een Zalige Zondag in Roeselare!”

De vriendschap van de dames dateert dus van in de kleuterklas. En de anekdotes van toen maken duidelijk waarom Denise nooit voor een opleiding Snit en Naad koos.

Zou het eigenlijk toeval zijn dat de Zalige Zondagen van Linda en Denise zich in Roeselare afspeelt? In hun jonge jaren maakten ze in de klas alvast kennis met Guido Gezelle die vanaf 1854 leraar was aan het Klein Seminarie in de stad.


Bekijk ook

Comments


bottom of page