top of page

Op stap met Bernadette en Saïdja in Waregem

Bijgewerkt op: 12 jun. 2023


Oma Bernadette en kleindochter Saïdja hebben een hechte band. Maar de laatste jaren zien ze elkaar minder. Niet alleen door corona. Saïdja studeert nog maar ze heeft ook al een job in de weekends. Een drukke agenda dus waar soms moeilijk een gaatje in te vinden is om oma te bezoeken.

Ze zien elkaar wel op familiefeesten maar dat is niet hetzelfde als alleen met z’n tweetjes. Vroeger gingen ze samen naar de Ardennen met de familie. Daar hadden ze echt tijd voor elkaar. Deze Zalige Zondag in Waregem is na lange tijd weer eens een dagje dat ze samen kunnen doorbrengen. Het was niet gepland, maar een verrassing van Jurgen, de zoon van Bernadette en de papa van Saïdja. Hij schreef ze in voor Zalige Zondagen.

Het belooft een spannende dag te worden. In de voormiddag bezoeken ze HIPPO.WAR. Dit museum aan de hippodroom van Waregem is gewijd aan de Eerste Wereldoorlog en de rol van het paard in de oorlog. Er stierven ruim drie miljoen paarden in die oorlogsjaren. Bernadette krijgt al rillingen van het woord paard alleen. Ze heeft namelijk ooit een auto-ongeluk gehad waar een paard bij betrokken was. Ze heeft nog altijd schrik als ze paarden ziet én hoort.

Bernadette drinkt graag een biertje. En dat was nodig na het zien van al dat paardenleed. Gelukkig hebben ze in ’t Gaverhopke voldoende streekbieren van de ambachtelijke huisbrouwerij.

Maar de dag had nog verrassingen in petto. In de Geestige Put kan je allerlei avontuurlijke activiteiten doen. Zowel op het water als met de zipline. Bernadette is geen waterrat dus we kregen haar niet in het water. Maar Saïdja zag een ritje op de autoband achter de jetski wel zitten.

Bernadette is een kranige oma van 65 jaar. Toch had Saïdja niet gedacht dat ze het hoogteparcours in De Geestige Put zou aandurven. Maar Bernadette laat zich niet snel uit haar lood slaan. Ze deed haar harnas om en kroop in de touwen.


Hoogtepunt van de dag was de deathride over het meer. De Zalige Zondag voor oma en kleindochter was meer dan geslaagd en zéker voor herhaling vatbaar. Om het met de woorden van Bernadette te zeggen “Gewoon doen!”.

Bekijk ook

Comments


bottom of page