top of page

Op stap met Estée en Anneleen in Diksmuide

Bijgewerkt op: 12 jun. 2023

Anneleen en Estée zien elkaar elke dag maar dat wil niet zeggen dat zij ook geen Zalige Zondag kunnen beleven samen.

Anneleen verloor haar man acht jaar geleden. Estée was toen twee jaar. Sindsdien voedt Anneleen haar dochter alleen op. En dan heeft de dagelijkse rompslomp vaak voorrang op een dagje quality time met z’n tweetjes. Dus een hele dag samen op stap is zeer welkom.

Anneleen en Estée keken heel erg uit naar hun Zalige Zondag in Diksmuide. Estée is tien jaar en is heel leergierig. Geschiedenis vindt ze boeiend. Dus een bezoek aan het Museum aan de IJzer in Diksmuide was een goeie start van de dag.

Dankzij ons Belgisch kwakkelweertje moesten Anneleen en Estée op de middag schuilen. Gelukkig konden ze voor de lunch terecht in Water en Vuur. Op de hoogste verdieping van een voormalige veevoederfabriek vind je nu een restaurant. Culinair genieten van appelmoes met worst!

Even dreigde de regen roet in het eten te gooien toen Anneleen en Estée arriveerden bij

’t Buitenbeentje. De tocht met de pedalo op het water kon niet doorgaan. Gelukkig was er binnen een zaal vol volksspelen. Anneleen leerde haar dochter wat tips en trics.

En toen klaarde de hemel op en konden mama en dochter toch nog het water op. De Ijzer leidt ze langs mooie natuurgebieden maar ook naar het centrum van de stad. Het was intensief trappelen voor Anneleen en Estée. Ze hebben al wel eens met de kajak gevaren, maar nog nooit met de pedalo. Maar het leuke is dat ze naast elkaar zitten en samen kunnen genieten. ‘Voor herhaling vatbaar’, vindt Anneleen en Estée knikt gretig mee.


Bekijk ook

コメント


bottom of page