top of page

Op stap met Geoffrey en Véronique in De Zwinstreek

Bijgewerkt op: 12 jun. 2023


Véronique en Geoffrey zijn goeie vrienden en collega’s. Ze ontmoetten elkaar tien jaar geleden op het werk. Het was ‘vriendschap op het eerste gezicht’. Als collega’s bij Forem in Moeskroen, de Waalse tegenhanger van de VDAB, werken ze vlot samen. Maar ook in hun vrije tijd gaan ze regelmatig samen op stap. Ook de kinderen van Véronique en de partner van Geoffrey mogen af en toe eens mee. Ze hebben samen al heel wat afgelachen.

Véronique en Geoffrey zijn beiden opgegroeid net over de taalgrens. Geoffrey is tweetalig opgevoed, het is te zeggen, in het Frans en het West-Vlaams. Véronique heeft regentaat Nederlands gestudeerd en verhuisde naar Rollegem, een deelgemeente van Kortrijk. Ze spreekt in het dagelijkse leven zowel Frans als Nederlands. En ze heeft ze haar eigen kijk op Vlamingen en Walen.

In HEY, het belevingscentrum in Knokke-Heist komt je heel wat te weten over de geschiedenis van Knokke-Heist. Véronique en Geoffrey bezoeken ook de tijdelijke tentoonstelling ‘Sport, spel, spiegel’ en duiken in de geschiedenis van het toerisme in de streek. Geoffrey gaat regelmatig wandelen in Knokke-Heist en Zeeuws-Vlaanderen. Hij is fan van de mooie stranden in de Zwinstreek. Voor Véronique is de zee puur jeugdsentiment met herinneringen aan de zilte zeelucht en wandelingen in de duinen. Maar zwemmen doen ze allebei minder graag.

In Groede, aan de Zeeuws-Vlaamse kant van de Zwinstreek, heb je enkele prachtige wandelingen. Véronique en Geoffrey verkennen het natuurgebied Waterdunen en het strand van Groede. Lekker uitwaaien aan zee en daarna opwarmen met een biertje. In Groede kan je sinds kort biertjes proeven in Dutch Bargain. Daar zeggen Véronique en Geoffrey natuurlijk geen neen tegen. Een zoete afsluiter van een Zalige Zondag in de Zwinstreek.

Bekijk ook
コメント


bottom of page